Quiet Quitting

הטרנד החדש שמפעיל את עולם העבודה.

לעבוד במינימום – לחיות במקסימום.

אין ספק כי עד הקורונה, שוק העבודה השתנה מבלי היכר. היום הדגש הוא על מינימום שעות משרד, מקסימום חיים. ולמה לא? בעבר היו המנכ״לים והסמנכ״לים עובדים שעות לא שעות, נוסעים שעות, נשארים במשרד, מקבלים שיחות באמצע הלילה – וואלה, האם זה עשה את הארגון יותר טוב, יותר מועיל?

היום, אני שומעת מלא מעט מנהלים בכירים, שהם לא מעוניינים לנסוע רחוק, לעבוד שעות מטורפות וכדומה.

הם רוצים לעבוד במינימום ולחיות במקסימום.

היום ישנה חשיבות רבה לחיים שמעבר לעבודה, זה לא אומר שמחפשים להתפטר, זה לא אומר שמחפשים לא לעבוד, להפך. לעשות את מה שצריך, לעמוד בהתחייבויות שלנו, לעשות את כל מה שצריך, אך… עדיין להעניק זמן למשפחה שלנו, לתחביבים שלנו, לבילוי האישי שלנו וכדומה.

אז נכון שהטרנד מדבר בעיקר על היכולת לעבוד ולא להגדיל ראש, לעבוד רק בשביל לשמור על מקום עבודה. אבל כמו בכל דבר בחיים, יש לכל מטבע שני צדדים, מה שאומר שלא חייב להסתכל על זה בצורה כזאת. הכל תלוי באיך אתם כמנהלים או כאנשים בוחרים להסתכל על זה. הטרנד, שהרבה אימצו אותו, דואג לעשות את ההפרדה בין העבודה לחיים הפרטיים, דואג להעניק לכל אדם את המעבר. זה לא בהכרח אומר שאתם צריכים לקחת את הטרנד ולחיות דרך מחשבה ששום דבר לא חשוב והקריירה במקום השני, ועכשיו אנחנו עושים רק מה שחייב בשביל להישאר בעבודה…

סביר להניח שאם אתם מנכ״לים, סמנכ״לים עדיף שהעבודה שלכם תתבצע בצורה הטובה ביותר ושלא סתם תשבו מאחורי השולחן ותראו נוכחות, מסכימים?

אבל כן, אתם לא צריכים להתפשר, ומרגישים את זה היום, החשיבות שיש לעולם הפנימי, לעולם האישי ולא רק לקריירה. ליודעים לראות את מה שנמצא בתוך הטרנד Quiet Quitting ואיך להפעיל את האיזון בין קריירה לחיים הפרטיים – יכולים להגיע רחוק.

וכדי לחדד זאת יותר:

לא מזמן, מי שהסתובב לו בטיק טוק, ראה שהטרנד הזה החל… הרבה מחקרים וסקרים הראו שאכן – יש ירידה בעולם הקריירה, ופחות עובדים משקיעים בעבודתם. המושג עלה דרך המעסיקים, רק ש… העובדים כלל לא מסכימים עם זה. לטעמם המושג מנסה להציג אותם כעצלנים חסרי שאיפות, אך בעיניהם מדובר בזכות הבסיסית של כל אדם – שמירה על גבולות ומתן כבוד בסיסי לזמן הפנוי שלו. וזה לגמרי נכון! כל עובד באשר הוא, ואין זה משנה אם הוא מנכ״ל, סמנכ״ל, מנהל מחלקה, מזכירה וכדומה… זכאי לאיזון הנכון בין קריירה לבין החיים הפרטיים. אנחנו חיים פעם אחת, למה שנעבוד בשעות לא שעות? למה שנבזבז שעות בנסיעה למשרד במקום לייעל את הזמן הזה? למה שלא נראה את המשפחה מספיק או שלא יהיה לנו זמן לספורט?

עידן הקורונה הותיר את השפעותיו בעולם, לא משנה מה יגידו, לא משנה מה העולם מראה. היום – מרגישים כמה משמעות יש לבית, כמה משמעות יש לשעות הפנאי. נדמה שהבנו כמה זמן בזבזנו על שטויות (כמו בילוי בפקקים), כמה זמן החסרנו מהמשפחה שלנו, כמה אנרגיות הענקנו רק לקריירה שלנו ולא מעבר, עד כי היינו עונים לשיחות בשלוש בבוקר מתוך שינה.

לאמץ את הטרנד או לא? אני אומרת תנשמו ותמצאו את האיזון בין לבין. ההבנה שיש מעבר לעבודה היא משמעותית, גם לכם כמנהלים בכירים, וגם לכם ככאלה שמנהלים עובדים ואולי פגשו את הטרנד מהצד השני.

הגיע הזמן לעשות משהו שאתם אוהבים וללמוד לשלב בין השניים מבלי לגרוע, מבלי לזלזל, מבלי להתפטר. אלא אם ממש בא לכם להחליף כיסא והגיע זמנכם להמשיך הלאה. מקום עבודה שמכבד את שעות הפנאי יכול לקבל עובדים שמחים, ובינינו גם יעילים יותר. וגם הצד שלכם – שתצליחו לאזן ולמצוא זמן לפנאי שלכם – אתם תהיו מרוצים יותר, מאשרים יותר והרבה יותר יעילים שמחכים להראות את התוצאות שלהם!

מעוניינים לשמוע על עוד טרנדים? מעוניינים להכיר בכירים כמוכם? נטוורקינג זה משהו שאתם צריכים?
הגיע הזמן להירשם לאירוע השלישי של קהילת Be Talent

לפרטים נוספים: https://bit.ly/%D7%94%D7%A8%D7%A9%D7%9E%D7%94%D7%90%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A2BeTalent

קרן סדרינס

מומחית בין אנשים גופים ועסקים, תכנון וניהול קריירה לבכירים

ניוזלטר

הירשמו וקבלו את המגזין החודשי שלנו ועדכונים על מה שקורה בעולם הניהול

דילוג לתוכן