חלוצי המלחמה

דרור הופמן*

את פוטנציאל עולם ה- E-COMMERCE היום כולם יודעים. תקופת הקורונה הביאה את הבשורה איתה באופן חד משמעי – כל עסק חייב חנות באינטרנט, חייב חלופה, כולם מבינים היום שעסק חייב דרך לספק את המוצרים / שירותים שלו באופן רציף, ובאופן כזה שהוא תלוי רק בעצמו.

המגמות בשוק

Shopify, פלטפורמת חנויות האינטרנט שמספקת ומתמחה ביצירת חנויות מקוונות, לפי Themarker, מדווחת על עליה של 71% ברבעון השני של 2020 וערכה עלה ב 119% לעומת אשתקד.

חברת WIX, הנותנת שירותי נוכחות באינטרנט (חנויות, בלוגים ואתרים תדמיתיים) גם מציגה מספרים מדהימים. ניר זוהר, נשיא החברה, מספר לגלובס כי רק בחודש אפריל 2020 התווספו לחברה כ 3.2 מיליון משתמשים חדשים, גידול של 63% מאשתקד. כמו כן מנויי הפרימיום של החברה גדלו ב 207% באותה תקופה מול אשתקד.

החברות מבינות מעולה את מגמת השוק שנכפתה על הצרכנים ונותנות פתרונות מהירים ויעילים כיאה לעולם דיגיטלי מתקדם.

על פי הנתונים של הלמ"ס, קרוב לחצי מיליון בני אדם (עוד לפני הסגר) ישבו בבית ללא עבודה, חל"ת או פיטורים, והתקנות המחמירות שהמצב הביא עימו הכפילו את המספרים. היום, רק בישראל, אנו נמצאים עם נתוני אבטלה של קרוב ל 20%, מהגבוהים שידעה מדינה ישראל. עובדה שלמעשה גורמת לאנשים לחפש פתרונות יצירתיים לייצור הכנסות .

כמו כן, אנו עדים לכמות הקורסים המופצים ברשת, כמות שרק גדלה מדי יום.

מסיבוב קצר ברשת נבחין בעשרות קורסים ליצירת הכנסה חדשה ע"י חנויות מקוונות בפלטפורמות השונות: eBay, Amazon , Shopify, WIX ועוד.

סמנכ"לים ומנהלי השיווק הדיגיטליים, שעד לתקופה זו היו למעשה זרוע ביצוע של עולם השיווק המסורתי, הפכו בין רגע לחלוצי המלחמה בנגיף והם אלו שצריכים לבנות אסטרטגיה מותאמת לארגון. אסטרטגיה שאמורה לסייע לארגון להמשיך לפעול באופן שוטף, ע"י מציאת פתרונות דיגיטליים רווחיים לחברה בזמן מאוד קצר.

כיום, כאשר התקשורת כולה היא דרך העולם הדיגיטלי: צ'אטים, מסרונים ועוד… היכולת שלנו כמובילי דיגיטל להגיע ללקוחות חדשים בעולם הדיגיטלי, היא משמעותית מאוד והכלים העומדים לרשותם של מובילי הדיגיטל רבים מאוד.

אם נסתכל לרגע על השטח בתקופה מורכבת זו נמצא כי חברות רבות העבירו או הגבירו את הפעילות שלהם בעולם הדיגיטל על מנת לשרוד ולצלוח את התקופה.

  • במדור הכלכלה של YNET פורסם כי בין החנויות שעוברות לאונליין נמצאו מותגי אופנה וחנויות צעצועים.
  • לפי כלכליסט בחודש פברואר נרשמה עליה של 63% ברכישות של ישראלים באמזון. כמו כן באתר האופנה ASOS, נרשמה עליה של 21%, באתר NEXT נרשמה עלייה של 7% לעומת אותו חודש אשתקד.

בדרך לשינוי

השלב הראשון:

להבין כי חנות מקוונת ונוכחות ברשתות החברתיות במסגרת פעילות שיווקית דיגיטלית. כל אלו הם אפיקי רווח חדשים המתווספים לארגון. המטרה הראשונה היא להביא את מקבלי ההחלטות להקצות תקציב שיווק דיגיטלי ייעודי ע"י הצגת תחזית המימוש הפוטנציאל הדיגיטלי של הארגון ולהבין שצעד כזה מהווה החלטה אסטרטגית קריטית לחברה/ארגון, החלטה שתתמוך ותיתן רוח גבית להתחלת/הגברת הפעילות הדיגיטלית ולהגיע אל הלקוחות הפוטנציאלים וכמובן לפעול אל מול המתחרים.

עדיין, גם בעידן דיגיטלי, ברוב הארגונים התקציב הוא חלק מתקציב של מחלקת השיווק המסורתי ולכן חשוב שהשינוי יבוצע בהקדם.

השלב השני:

סמנכ"לים ומנהלי דיגיטל צריכים לקחת את המושכות בארגון ולהכין אותו לפעילות דיגיטלית ממושכת, חכמה ואוטומטית על מנת לייצר ולהגדיל את ההכנסות באפיקי הדיגיטל השונים הקיימים לרשותנו בהתאם למוצר/שירות של הארגון.

לרוב, המשפכים השיווקים הדיגיטליים שמנהלי/סמנכ"לים הדיגיטל בוחרים, הם מהלכי מכר דיגיטליים. זה אמנם צעד נכון, אבל לטווח הקצר. הדרך הנכונה היא, לייצר שתי אסטרטגיות דיגיטליות אחת ל- Long Run  והשנייה  ל- Short Run. הקצרה תהיה פעילות של מכר בשביל להראות קצת מספרים ואילו הארוכה תיבנה על תשתית השיווק הדיגיטלי המסורתי, אך מהיבט הדיגיטלי: יצירת מודעות, בניית ויצירת תוכן של ידע וערך מוסף של המוצרים/השירותים עבור הלקוחות פוטנציאלים.

השלב השלישי:

איתור ואפיון קהלי היעד לשם טירגוט בפעילות הדיגיטלית ולצאת לדרך עם הקמת קמפיינים של מודעות והמרות למוצרים/שירותים שונים, על פי נתונים ואופטימיזציות מדויקות יותר של קהלים המתעניינים בערך של המוצרים/והשירותים של הארגון.

הבשורה היא, שאנו מובילי הדיגיטל, יש לנו את היכולת לתרגם כל שקל, לדעת מה הוא עשה ואיזה ערך הוא הביא. עם עבודה נכונה, עקבית ומסודרת, עם מסעות לקוח שאנו בונים עבור הגולשים שלנו, נוכל לייצר אסטרטגיות דיגיטליות מדויקות ומכוונות מטרה.

ואפשר להתחיל כבר היום!

הכנתי לכם כמה טיפים ועצות לפעולות דיגיטליות שצריכות לרוץ אצלכם בארגון:

א. בנו שתי אסטרטגיות לארגון – ארוכת טווח וקצרת טווח.

ב. אספו כמה שיותר דאטה על הקהלים שלכם (תחומי עניין, מיקום גאוגרפי, גיל, מגדר, מיילים, טלפונים)

ג. תייצרו כמויות של תוכן שיכלול: מידע על השירותים/מוצרים שלכם, מאמרים, תוכן וידאו. (השתדלו להיות אותנטיים כמה שאפשר).

ד. חברו את אנשי המקצוע שלהם לתוכן, הם יספקו לכם תוכן יקר ובחינם. (וידאו, פודקאסטים, ועוד)

ה . מצאו ונסו, אלו מן הרשתות החברתיות מתאימות לכם.

ו. דאגו ש :

  1. הגולש תמיד יכול לפנות אליכם ולקבל תשובה בטווח של עד שעה (בזמן שעות הפעילות).
  2. הגולש יוכל לרכוש מוצר בכל זמן נתון.
  3. שיש אינטגרציה מלאה בין הכלים שלכם (איסוף הדאטה).
  4. האוטומציה עובדת – כיום יש כלים שיכולים לתת מענה לכל תקציב ולכל סדר גודל.
  5. שכל פעולה דיגיטלית מנותחת ועוברת אופטימיזציה.

לסיכום, עולם הדיגיטל צובר תאוצה בשנים האחרונות והקורנה רק גרמה לתאוצה הזו לזנק לגבהים שלא ציפינו לה, לא אנחנו כאנשי דיגיטל ולא בעלי העסקים שמצאו את עצמם בזירה שלא בדיוק מוכרת להם ובלי חוקים מוגדרים.

טרנספורמציה דיגיטלית זו אמנם תהליך, אבל יותר מזה זו גישה והבנה של מציאות חדשה שאם עושים אותה צעד צעד ועם אנשי המקצוע הנכונים, הארגון יכול להרוויח ובגדול!


*דרור הופמן. סמנכ"ל שיווק דיגיטלי

צרו קשר עם דרור

ניוזלטר

הירשמו וקבלו את המגזין החודשי שלנו ועדכונים על מה שקורה בעולם הניהול

דילוג לתוכן