ייעוץ תעסוקתי למנהלים בכירים

רבים סבורים כי ייעוץ תעסוקתי הוא ייעוץ שניתן לעובדים בתחילת דרכם המקצועית. בפועל, הייעוץ נדרש גם ע"י מנהלים בכירים שרוצים לעשות צעדים מקצועיים מרשימים בקריירה שלהם. 

באיזה שלב בקריירה גם אתם תצטרכו ייעוץ תעסוקתי?

  • אתם בתחילת הקריירה ורוצים לבנות ולתכנן אותה
  • אתם מעוניינים להתקדם לתפקיד חדש בארגון חדש
  • אתם רוצים לעשות את "הדבר הגדול הבא" ולא יודעים איך להתחיל
  • התנאים, לרבות שעות העבודה והשכר, כבר לא מתאימים לכם

מנהל הקריירה יעניין אתכם בתפקידים בכירים (גם כאלו שטרם נחשפתם אליהם), יפגיש אתכם עם נציגיהם של ארגונים גדולים ויכוון אתכם בקריירה שלכם – כל הדרך להישגים, הצלחות וסיפוק מקצועי אדיר. 

אז מהו ייעוץ תעסוקתי ומדוע גם מנהלים בכירים מסתייעים בשירות שכזה? לפניכם, תשובות לכל השאלות דרך שלושה מיתוסים נפוצים על ייעוץ תעסוקתי לבכירים:

1."מנהלים בכירים לא צריכים ייעוץ תעסוקתי"

לא נכון! אפשר לומר בזהירות כי מנהלים בכירים צריכים ייעוץ תעסוקתי אפילו יותר מעובדים במשרות "רגילות". מדוע? משום שמשרות בכירות נדירות יותר, והתקדמות בתפקיד מצריכה המון פעמים מעבר מארגון אחד לאחר. לפני שמשקיעים משאב יקר – זמן, במיונים למשרה בכירה ונחשקת, כדאי לשקול האם היא נכונה למנהל הבכיר ועד כמה היא תתרום להתפתחותו המקצועית. הייעוץ המקצועי הניתן על ידי מנהל קריירה, מאפשר למנהל הבכיר לשקול את צעדיו ולקבל החלטה אחראית ונבונה. 

2."ייעוץ תעסוקתי מתאים למנהלים שתקועים מבחינה תעסוקתית"

לא נכון ודווקא להפך. ישנם המון מנהלים בכירים שנהנים מהכנסה גבוהה, תפקיד בכיר נחשק וסטטוס יוקרתי בארגון בו הם עובדים. עם זאת, לעתים ישנה תחושה של מיצוי מקצועי ורצון אמיתי להתקדם ולהשפיע בתפקידים אחרים. בעוד ישנם מנהלים שמוכנים "להסתפק" בתנאים הקיימים (והטובים), ישנם אלו שרוצים קצת יותר. עם מנהל קריירה שמציע ייעוץ תעסוקתי, יכולים המנהלים לקבל הכוונה, להכיר את המשרות הבכירות הפתוחות ולפעול לטובת מיתוגם וקידום הקריירה שלהם.

3."מנהלים בכירים לא צריכים שיעזרו להם לפתוח דלתות"

לא נכון. ישנם מנהלים בכירים שהם אנשי מקצוע מוכשרים, אך עדיין מתקשים למצוא משרה בכירה חדשה. חשוב להבין כי הקושי למצוא משרה חדשה אינו בהכרח הקושי לעבור ראיון עבודה. לעתים, מנהלים בכירים כלל לא מוזמנים לראיונות, כך שגם אין להם הזדמנות להוכיח את כישוריהם והאיכויות שלהם. ייעוץ תעסוקתי הוא חלק משירות הניתן ע"י מנהל קריירה לבכירים. בין היתר, תפקידו לפתוח דלתות, להפיץ את שמו של המנהל הבכיר וליצור חיבורים עסקיים. 

ניוזלטר

הירשמו וקבלו את המגזין החודשי שלנו ועדכונים על מה שקורה בעולם הניהול

דילוג לתוכן