אני וספורט לא חברים

מאת: קרן סדרינס*

"אני וספורט לא חברים" מצלצל לכם?
אני מניחה שחלקכם שמעתם את האמירה הזו מסביבתכם או אפילו יצאה מפיכם לא פעם. במשך 43 שנה הצהרתי כמה "אני וספורט לא חברים", בפני העולם ובכל דרך, כולל מציאת דרך עוקפת להתחמק מבגרות בספורט.

בדומה להרבה אנשים שאני פוגשת בחיי, שילמתי ממיטב כספי לחדרי כושר שונים ובפועל אחרי חודש תמיד מצאתי הסברים ותירוצים למה לא. נרשמתי לקבוצות קטנות של הליכה/יוגה/אימוני כוח ונדמה שניסיתי בכל דרך לשנות את אורח חיי ולהתאהב בספורט. בתחום הזה החוויה היא "כישלון"!

אחד השחקנים מעורר השראה עבורי ועבור רבים, מייקל ג'ורדן, אמר באחד מהראיונות: "החטאתי מעל 9000 זריקות בקריירה שלי והפסדתי כמעט ב- 300 משחקים. ב- 26 הזדמנויות סמכו עליי לקחת את הזריקה המכרעת במשחק…ופספסתי. נכשלתי שוב ושוב בחיי, וזו הסיבה להצלחתי"

כמי שמאמינה בהצלחה כדרך חיים, מקדמת ודוחפת את עצמי ואחרים להצלחה, רוצה לחוות הצלחה גם בתחום הספורט.

ממרץ האחרון בו נגיף הקורונה נכנס לחיינו, החלה אצלי שיחה פנימית – שעליי לחזור ולמצוא את הפעילות הספורטיבית הנכונה לי. במקביל התחלתי לשמוע מחברים, קולגות ומנהלים רבים כיצד הספורט, בתקופה זו של חייהם, מהווה עבורם "תרופה לנשמה"/מקור אנרגיה טבעי. בו זמנית, התחלתי לפגוש יותר ויותר אנשים על מסלולי ריצה/ הליכה והן להיחשף ברשתות החברתיות, לתמונות של אנשים העוסקים בפעילויות ספורט שונות.

אז החלטתי לחפש את הדרך שתגרום לי לנוע ושתעורר את המוטיבציה הפנימית שלי ואולי, רק אולי, גם אני אדבק בנגיף הספורט.

פניתי למנהלים בכירים אשר אימצו את הספורט כדרך חיים והן לנשות המקצוע, רינת גביש ונורית פרגל, המאמנות ומלוות אנשי עסקים, מנהלים וילדים, בכדי שיעזרו לי לצמצם את הפער בין ההבנה השכלית לבין המוטיבציה הרגשית והמנטלית.

לאחר ששמעתי את הדעות וההמלצות של כולם הגעתי למסקנה, שבדומה לעולם העסקי והניהולי עומדים לרשותי 4 מפתחות להצלחה היכולים לשרת אותי גם בתחומים אחרים וביניהם ספורט ותזונה המהווים מרכיבים בסיסיים לאורח חיים בריא כפי שאני תופסת.

4 מפתחות להצלחה:

  • מיקוד המטרה/התוצאה הרצויה – התוצאה הרצויה מבחינתי היא הנאה. אני בוחרת לעסוק בפעילות ספורטיבית שממנה אני נהנית ומתחברת כדוג' הליכה, שחיה וריקוד.
  • גמישות – מחשבתית וריגשית – כאשר אנחנו מתווים דרך כדי להגיע לתוצאה הרצויה והתוצאה אינה תואמת מציאות, זה דורש מאיתנו גמישות מחשבתית. כלומר, להעלות רעיונות או דרכים אחרות להגיע לתוצאה הרצויה וגם גמישות רגשית, כלומר, לא להיאחז במה שלא עובד,  לא  להתייאש ולא לוותר.
  • חדות חושים – בדרך למימוש והגשמת המטרה/ התוצאה הרצויה יש המון מידע המגיע אלינו בערוצים שונים, מידע פנימי ומידע חיצוני. לרוב אנשים לא קשובים למידע הזה. פיתוח היכולת להיות חדי חושים מאפשר להגיע להצלחה ולראות את הדרך.
  • פעל עכשיו – המסע מתחיל בצעד קטן. השגת התוצאה מתחילה בפעולה הראשונה. הפעולה הראשונה שלי – קביעת דייט עם עצמי ועם עוד 2 חברות להליכה.

מי מכם שעדיין חושב "ספורט ואני לא חברים" איזה מפתח הקיים אצלכם, באופן ברור, יסייע להצלחה?

למי מכם, יש המלצה/ רעיון נוסף לפעילות ספורטיבית שתמנף את ההישגים הניהוליים שלי?

שתפו, צרו קשר.


*הכותבת היא קרן סדרינס בעלים של קרן סדרינס- סוכנות לייצוג מנהלים

ניוזלטר

הירשמו וקבלו את המגזין החודשי שלנו ועדכונים על מה שקורה בעולם הניהול

דילוג לתוכן